zoomit.ir - حسین ریاحی: موتورهای کوچک با سیستمهای پرخوران اعم از توربوشارژر و سوپرشارژر، روز به روز محبوبیت بیشتری را میان خودروسازان مییابند. در ادامه ۱۰ خودروی بزرگ و سنگینی را معرفی خواهیم کرد که به پیشرانههای بسیار کوچک و کم مصرفی مجهز شدهاند. با ما همراه باشید.
بزرگترین پیشرانههای به کار رفته در خودروها
با پیشرفت علم و توسعهی تکنولوژیهای مختلف، پیشرانهها توانایی تولید توان بیشتری را در عین مصرف کم به ارمغان میآورند. وقتی تکنولوژی به شما اجازه میدهد که پیشرانهی شش سیلندر با قدرت خروجی انواع هشت سیلندر و مصرف نمونههای چهار سیلندر تولید کنید، دیگر توجیحی برای استفاده از پیشرانههای بزرگ و پرمصرف باقی نمیماند. شاید پیشرانههای کوچک و مجهز به انواع توربوشارژر جذابیت و مزایای نمونههای تنفس طبیعی و حجیمتر را نداشته باشند، ولی از لحاظ کارایی نه تنها چیزی کم ندارد چه بسا در بسیاری از موارد بهتر نیز هستند. حال به معرفی ۱۰ خودروی نوین و بزرگ خواهیم پرداخت که تمامی آنها از پیشرانههایی کوچک ولی قدرتمند بهره میبرند.
کادیلاک CT6
پرچمدار جدید کادیلاک ابعادی تقریبا مشابه با بی ام و سری ۷ دارد اما از پیشرانهی دو لیتری چهار سیلندر بهره مند است. البته این پیشرانه با کمک توربوشارژر ۲۶۵ اسب بخار تولید میکند که قابل مقایسه با قدرت پیشرانهی شش سیلندر M54 بیامو است.
مرسدس بنز اسپرینتر
خودروی تجاری اسپرینتر که نسل جدید آن به تازگی وارد بازار شده است، در گونهی پایهی خود از پیشرانهی توربودیزل چهار سیلندر به حجم ۲.۱ لیتر استفاده میکند. علیرغم سایز کوچک، ولی این پیشرانه با قدرت ۱۶۱ اسب بخار و گشتاور ۳۵۹ نیوتون متر کاملا پاسخگوی نیازهای این خودروی بزرگ است.
شورولت مالیبو 1LT
پیشرانهی مالیبو واقعا کوچک است و با حجم موتور ۱.۵ لیتری بیشتر به یک پاکت شیر شبیه است. البته با نگاهی به مشخصات این پیشرانه متوجه خواهید شد که درست است با پیشرانهی بسیار کوچکی طرف هستیم، اما اصلا نباید آن را دست کم گرفت. این پیشرانهی ۴ سیلندر قدرت و گشتاوری برابر با ۱۶۳ اسب بخار و ۳۳۸ نیوتون متر دارد. تا همین چند سال پیش برای داشتن چنین گشتاوری به موتوری با حداقل حجم دو برابر نیاز بود.
فورد F-150
فورد F-150 یک وانت فول سایز است که امکان سفارش آن با پیشرانه های هشت و شش سیلندر وجود دارد ولی در مدل جدید آن، پیشرانهی ۲.۷ لیتری از سری اکوبوست هم قابل سفارش است. شاید حجم این پیشرانه چندان با ابعاد بزرگ این وانت همخوانی نداشته باشد اما بیایید به مشخصات آن نگاهی کنیم. پیشرانهی مذکور، شش سیلندر وی شکل با ۲۴ سوپاپ بوده و از سرسیلندر آلومینیومی بهره میبرد. به کمک توربوشارژر و سیستم تزریق مستقیم سوخت این پیشرانه توانایی تولید ۳۲۵ اسب بخار قدرت را در ۵۷۵۰ دور بر دقیقه و گشتاور ۵۰۸ نیوتون متر را در دور موتور ۳۰۰۰ دور بر دقیقه دارد.
اگر به ده سال قبل بازگردیم متوجه خواهید شد که پیشرانههایی با این حجم حتی از نصف گشتاور این موتور هم گشتاور کمتری داشتند. برای مثال هیوندای سانتافه ۲۰۰۷ با پیشرانهی ۲.۷ لیتری شش سیلندر، تنها ۲۴۰ نیوتونمتر گشتاور تولید میکرد. فورد F-150 به واسطهی پیشرانهی ۲.۷ لیتری مذکور، در مدت زمان ۵.۷ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد و برای رسیدن به سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت نیز به ۱۶.۱ ثانیه زمان احتیاج خواهد داشت. طی مسافت ۴۰۰ متر نیز در مدت زمان ۱۴.۳ ثانیه ممکن خواهد بود.
مرسدس بنز GLE300d
مرسدس بنز GLE300d از پیشرانهی یکسان با مدل اسپرینتر بهرهمند است. البته در این خودرو از تکنولوژی BlueTec هم استفاده شده است تا مصرف سوخت و آلایندگی آن کاهش یابد. با اصلاحاتی که روی این پیشرانه یتوربودیزل ۲.۱ لیتری انجام شده است، قدرت و گشتاور آن افزایش یافته و به میزان ۲۰۱ اسب بخار و ۵۰۰ نیوتونمتر رسیده است. جالب است با این حجم موتور کم، GLE300d قابلیت یدک کردن باری به وزن ۳ تن را هم داراست. شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت این خودرو نیز ۸.۹ ثانیه است که عدد خوبی برای خودرویی دیزلی آن هم با پیشرانهی ۲.۱ لیتری محسوب میشود.
کادیلاک CTS
کادیلاک CTS نیز از پیشرانهی مشابه با CT6 بهره میبرد که در ابتدای مقاله معرفی شد. این پیشرانهی دو لیتری از نوع DOHC است؛ یعنی دو میل سوپاپ در بالا دارد. برای هر سیلندر هم ۴ سوپاپ تعبیه شده است. توربوشارژر و سیستم تزریق مستقیم سوخت هم در این پیشرانه به کار رفتهاند. با چنین تفاسیری این پیشرانه توانایی تولید قدرت ۲۶۸ اسب بخار را در دور موتور ۵۶۰۰ دور بر دقیقه و گشتاور ۳۹۹ نیوتون متر را در در دور موتور ۳۰۰۰ دور بر دقیقه دارد. اگر بخواهیم چنین گشتاوری را از پیشرانهی تنفس طبیعی دریافت کنید، نیاز به استفاده از موتوری با حجم تقریبی ۴ لیتر خواهید داشت. پیشرانهی ۲ لیتری کادیلاک نیروی خود را از طریق جعبهدندهی هشت سرعتهی اتوماتیک به هر چهار چرخ خودرو منتقل میکند. CTS با این پیشرانه دارای شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت ۵.۸ ثانیه و شتاب صفر تا ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت ۲۶.۸ ثانیه است.
ولوو XC90
شاید با دیدن ابعاد این اس یو وی ۲.۱ تنی انتظار برود که پیشرانهای حجیم در زیر کاپوت آن قرار داشته باشد؛ اما اینطور نیست. پیشرانهی ولوو چهار سیلندر خطی با حجم دو لیتر است. این پیشرانه، هم مجهز به توربوشارژر و هم سوپرشارژر است؛ به این دسته از پیشرانههای تویینشارژر Twin Charger گفته میشود. ولوو XC90 دارای قدرت ۳۱۶ اسب بخار و گشتاور ۴۰۰ نیوتون متر است. شاسیبلند زیبای ولوو در مدت زمان ۶.۱ ثانیه به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت و در نهایت به سرعت ۲۳۰ کیلومتر بر ساعت خواهد رسید. این خودرو هم اکنون در بازار کشورمان موجود است.
بی ام و X5 xDrive40e هیبرید
حرف e در این خودرو نشان دهندهی این است که این مدل از انواع هیبریدی پلاگین است. خودروهای پلاگین هیبرید انواعی هستند که میتوان آنها را با اتصال به برق هم شارژ کرد. پیشرانهی ۲ لیتری توربوشارژردار X5 XDrive40e به یک الکتروموتور نیز متصل است. قدرت پیشرانهی بنزینی ۲۴۱ اسب بخار است و با اضافه کردن قدرت الکتروموتور به این مجموعه، قدرت کلی سیستم حرکتی به ۳۰۹ اسب بخار خواهد رسید. چنین قدرتی X5 را قادر ساخته تا در مدت زمان ۶.۸ ثانیه از سکون به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. حداکثر سرعت خودرو نیز روی ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت محدود شده است. زمانی که شاسی بلند الکتریکی بیامو روی حالت تمام الکتریکی قرار گیرد بردی تا ۱۹ مایل خواهد داشت و حداکثر سرعت نیز در این حالت به ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت میرسد.
آئودی A6
آئودی A6 از پیشرانهی چهار سیلندر خطی با حجم ۲ لیتر استفاده میکند. این پیشرانه دارای توربوشارژر است و به تکنولوژی TFSI آئودی نیز مجهز است. سرسیلندر نیز آلومینیومی بوده و 16 سوپاپ را در خود جای داده است. حداکثر قدرت پیشرانهی A6 برابر با ۲۵۲ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور بر دقیقه و حداکثر گشتاور نیز ۳۷۰ نیوتون متر در ۱۶۰۰ دور بر دقیقه است. جعبهدنده نیز از نوع هشت سرعتهی خودکار با قابلیت تعویض دستی است. این مدل توانایی رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت را در ۶.۱ ثانیه دارد. با این که A6 به پیشرانهی توانمندی مجهز شده، اما بسیاری از کارشناسان که با آن رانندگی کردهاند، پیشرانهی شش سیلندر ۳ لیتری نسل قبلی را بهتر عنوان کردند.
بی ام و 528i
بی ام و 528i در کشورمان نیز طرفداران زیادی دارد. پیشرانهی آن چهار سیلندر خطی و دارای حجم ۲ لیتر است. سیستمهای تزریق مستقیم سوخت، توربوشارژرهای دوگانه و زمانبندی متغییر سوپاپها، این پیشرانه را قادر ساخته تا قدرت خروجی معادل ۲۴۰ اسب بخار و گشتاور ۳۵۰ نیوتونمتر را داشته باشد. این پیشرانه در مدل 328i نیز استفاده شده است؛ با توجه به بدنهی سنگینتر سری ۵، پیشرانهی ۲ لیتری مذکور فشار بیشتری را در این خودرو متحمل میشود و بدین ترتیب تواناییهای حرکتی 328i را نخواهد داشت.
نظرات شما عزیزان:
:: موضوعات مرتبط: اطلاعات خودرو ها، ،
:: برچسبها: خودروهای بزرگ با قلب های تپنده کوچک! , خودروهای بزرگ با موتور کوچک , قیمت روز خودرو, قیمت خودرو, قیمت لحظه ای خودرو, قیمت خودرو, قیمت خودروها وارداتی, قیمت خودروهای داخلی, قیمت خودرو دست دوم, قیمت خودرو خارجی, قیمت خودروهای پلاک اروند, قیمت خودرو ایران خودرو, قیمت خودرو لیفان, قیمت خودرو در دبی, قیمت خودرو منطقه آزاد انزلی, قیمت خودرو جیلی, قیمت خودرو دنا, قیمت خودروی سابرینا, قیمت خودروی ریو, قیمت خودروهای وارداتی, قیمت خودروهای سایپا, قیمت خودروهای ایران خودرو, مجله ماشین , ,